Fuktsluker & avfuktere

Fuktsluker & avfuktere
Fukt er åpenbart en stor del av båtlivet. For å forhindre skader som jordslag eller andre uhumskheter, er en avfukter nødvendig. Denne sørger nemlig for et bedre inneklima i båten. Hva slags luftavfukter du trenger derimot er ikke alltid like åpenbart.

Størrelsen på avfukteren teller
Det viktige med en avfukter er ikke hvor mange fot (eller kvadrat- og kubikkmeter) som skal tørkes, men hvor mye fukt det er behov for å ta unna. Derfor oppgis størrelsen i liter pr. døgn (som oftest 10-12 liter eller 20-25 liter pr. døgn). Er du usikker på hva du trenger? Velg en større. Er du var for lyd på avfukteren? Velg en mindre. 

HEPA-filter både tørker og renser
Selvsagt er det viktig å tørke, men for enda bedre inneklima tar mange i bruk en avfukter med HEPA-filter. Dette gjør at avfukteren ikke bare tørker luften, men også renser den.

En god avfukter er en god investering
Det er lite i livet som er gratis, det er heller ikke en avfukter. Men utbyttet av en pålitelig  avfukter er stor. Fukt på inventaret kan forårsake mye skade, noe som igjen vil koste deg både tid og penger å sette i stand igjen.

Testvinner og storselger
Vi fører avfuktere fra Meaco som er den ubestridte eneren i markedet, og hakk i hæl følger den litt rimeligere, men fortsatt effektive nyheten fra 1852 med HEPA-filter og ionisering. Valget er ditt!

Tradisjonelle fuktslukere er et godt supplement for å holde miljøet i båten tørt og fint året rundt. Lurer du på hva som er det beste alternativet for akkurat din båt og bruksområde? Spør oss, da vel!

Åpne mer informasjon chevron