Båtmotor: den elektriske bølgen er på vei

Sykkelen har blitt elektrisk. Bilen har blitt elektrisk. Nå står båten for tur. Med en elektrisk båtmotor bak på båten din kan du cruise lydløst og utslippsfritt rundt i skjærgården. Ta en titt på noen av våre favoritter! 

Hva er bra med elektrisk båtmotor egentlig?

Miljøvennlig

Som med alle andre elektriske motorer, er en elmotor til båt mye mer miljøvennlig enn de tradisjonelle bensindrevne motorene. Her kan du med en røyk- og eksosfri båtmotor cruise rundt med god samvittighet.

Nyt stillheten på sjøen

I tillegg slipper du unna den konstante motorduren (med mindre dette er noe du foretrekker da, selvfølgelig), slik at du kan nyte stillheten ute på sjøen.

Rimeligere og krever mindre vedlikehold

Elmotor til båt krever minimalt vedlikehold, som gjør at du sparer både tid og penger. De er også vanligvis rimeligere i både drift og kjøpspris i motsetning til bensindrevne påhengsmotorer.

miljovennlig.jpg

Disse elektriske båtmotorene anbefaler vi:

 

Spirit 1.0 Plus – en nyhet du knapt kan høre

Spirit 1.0 Plus er en ny og forbedret utgave av den populære Spirit 1.0. Produsenten har hørt på tilbakemeldingene fra brukerne og gjort el-motoren enda bedre. Det må jo nevnes at den er svært miljøvennlig: Null røyk eller eksos. 

I tillegg er den nesten ikke til å høre. Om du elsker brølet av ville bensinhester, vil du nok bli skuffet når du starter Spirit 1.0 Plus. Denne motoren overdøves bokstavelig talt av bølgeskvulpet fra båten din når den glir gjennom vannet. Tror du oss ikke, kan du høre selv i videoen under.
 

Imponerende egenskaper med Spirit 1.0 Plus

 • Tilsvarer en 3 hestekrefters bensinmotor
  Effekten av motoren tilsvarer en 3 hestekrefters bensinmotor. Den trives godt på en jolle på opptil 10 fot, eller som en ekstra kraftkilde på en daycruiser eller seilbåt på opptil 1,5 tonn. I følge produsenten er toppfarten ca. 5,4 knop, men det vil selvfølgelig påvirkes av type båt, vekt og andre forhold.
   
 • Solid rekkevidde
  Med klampen i bånn holder batteriet i ca. 1,5 timer. I mer økonomiske hastigheter, kan batteriet vare i opptil 5 timer. Blant tilleggsutstyret finner du også reservebatterier og en solcellelader som kan brukes mens motoren er i gang. Nevnte vi at batteriene flyter? Vel, det gjør de.
   
 • 20.000 timer uten vedlikehold
  Ja, det er helt sant. Produsenten lover at denne motoren skal ture og gå i 20.000 timer uten at du trenger å bytte eller smøre noe som helst.
   
 • Null søl og gris
  Ingen bensinkanne og ikke noe olje som griser til klær, hender eller båten din. Denne motoren kan du slenge fra deg (les: legge forsiktig fra deg) i bagasjerommet på bilen din uten å tenke noe mer over det. Den er også sammenleggbar og enkel å frakte.

batteriet flyter.jpg

ePropulsion eLite 

På utkikk etter en superenkel elektrisk påhengsmotor? ePropulsion eLite er en kompakt utenbordsmotor perfekt for deg som ønsker alt-i-ett. Denne kan du enkelt bære med deg, noe som gjør den godt egnet for de mindre fartøyene. ePropulsion eLite er designet for både saltvann og ferskvann, så her er det bare å komme seg på vannet!

Perfekt til jolle.jpg

ThrustMe Kicker

ThrustMe Kicker er den mest kompakte elektriske påhengsmotoren på markedet med integrert batteri. Den er også den kraftigste motoren i forhold til størrelsen. ThrustMe Kicker er designet og produsert i Norge ment for nordiske forhold. Utviklerteamet har bakgrunn fra subsea- og luftfartsindustrien, noe som forklarer den gode kvaliteten.

 

ThrustMe Kicker.jpg

12V fra 1852 – et rimeligere alternativ

Er du nysgjerrig på elmotor, men ikke helt klar for å sjøsette alle feriepengene enda? Da er 12V fra 1852 et godt alternativ. Selv om prislappen ikke er avskrekkende, er kvaliteten høy og motoren er godkjent for bruk i saltvann. Den har LED-display for batterinivå og kan justeres i 10 tiltposisjoner. 12V fra 1852 er også perfekt å ta under armen om du skal fiske fra båt i ferskvann.

Er du klar for å hive deg med på den elektriske bølgen?

Uansett hvilken elmotor du vurderer å gå for, er vi her for å hjelpe deg om du trenger det. Nå som du har fått en god introduksjon til noen av våre favoritter, har du kanskje blitt litt klokere på valget. Uansett oppfordrer vi deg til å ta en titt på vårt utvalg av elektriske båtmotorer for å få mer oversikt over hva vi tilbyr. 

fill

Ofte stilte spørsmål om elektrisk båtmotor: 

 1. Hvordan vedlikeholder jeg en elektrisk båtmotor?
  For å sikre lang levetid for en elektrisk båtmotor, bør du følge produsentens anvisninger nøye. Dette inkluderer regelmessig inspeksjon av batteriet og ladestasjonen, sørge for at alle elektriske kontakter er rene og korrosjonsfrie, og lagre batteriene på et tørt og kjølig sted når de ikke er i bruk. Husk å sjekke motorens kjølesystem og smøre bevegelige deler som anbefalt. Rengjør også motoren og propellen etter bruk, spesielt etter kjøring i saltvann, for å forhindre oppbygging av salt og andre forurensninger.