Båtmotor: den elektriske bølgen er på vei

Sykkelen har blitt elektrisk. Bilen har blitt elektrisk. Nå står båten for tur. Først ut hos oss i Ahoy er de mindre motorene.

Med en el-motor bak på båten din kan du cruise lydløst og utslippsfritt rundt i skjærgården eller smyge deg innpå fisken som en ninja. Her er noen av våre favoritter.

Spirit 1.0 Plus – en nyhet du knapt kan høre

Spirit 1.0 Plus er en ny og forbedret utgave av den populære Spirit 1.0. Produsenten har hørt på tilbakemeldingene fra brukerne og gjort el-motoren enda bedre. Her er litt av det du får med Spirit 1.0 Plus bak på båten din.

miljovennlig.jpg

Miljøvennlig

Det må jo nevnes. Null røyk. Null eksos. Null utslipp.

Nyt stillheten

Om du elsker brølet fra en stappfull stall med ville bensinhester, vil du nok bli skuffet når du starter Spirit 1.0 Plus. Denne motoren overdøves bokstavelig talt av bølgeskvulpet fra båten din når den glir gjennom vannet. Tror du oss ikke, kan du høre selv i videoen under.

Tilsvarer en 3 hestekrefters bensinmotor

Effekten av motoren tilsvarer en 3 hestekrefters bensinmotor. Den trives godt på en jolle på opptil 10 fot, eller som en ekstra kraftkilde på en daycruiser på opptil 1,5 tonn. I følge produsenten er toppfarten ca. 5,4 knop, men det vil selvfølgelig påvirkes av type båt, vekt og andre forhold.

Solid rekkevidde

Med klampen i bånn holder batteriet i ca. 1,5 timer. I mer økonomiske hastigheter, kan batteriet vare i opptil 5 timer. Blant tilleggsutstyret finner du også reservebatterier og en solcellelader som kan brukes mens motoren er i gang. Nevnte vi at batteriene flyter? Vel, det gjør de.

batteriet flyter.jpg

20.000 timer uten vedlikehold

Ja, det er helt sant. Produsenten lover at denne motoren skal ture og gå i 20.000 timer uten at du trenger å bytte eller smøre noe som helst.

Null søl og gris

Ingen bensinkanne og ikke noe olje som griser til klær, hender eller båten din. Denne motoren kan du slenge fra deg (les: legge forsiktig fra deg) i bagasjerommet på bilen din uten å tenke to ganger på det. Den er også sammenleggbar og enkel å frakte.

Perfekt til jolle.jpg

ThrustMe Kicker

ThrustMe Kicker er den mest kompakte elektriske påhengsmotoren på markedet med integrert batteri. Den er også den kraftigste motoren i forhold til størrelsen. ThrustMe Kicker er designet og produsert i Norge for nordiske forhold. Utviklerteamet har bakgrunn fra subsea- og luftfartsindustrien, noe som forklarer den gode kvaliteten.

ThrustMe Kicker.jpg

12V fra 1852 – et rimelig alternativ

Er du nysgjerrig på el-motor, men ikke helt klar for å sjøsette alle feriepengene enda? Da er 12V fra 1852 et godt alternativ. Selv om prislappen ikke er avskrekkende, er kvaliteten høy og motoren er godkjent for bruk i saltvann. Den har LED-display for batterinivå og kan justeres i 10 tiltposisjoner. 12V fra 1852 er også perfekt å ta under armen om du skal fiske fra båt i ferskvann.