Den viktige pakkelisten til sommerens båttur

En god båttur kan ødelegges av en dårlig pakkeliste. Hvilken båttur vil du på i sommer?

Båttur i medvind

Båten din ligger og dupper ved svaberget. Du sitter godt tilbakelent i din nye Comfy Big og ser på ettermiddagssolen leke i havoverflaten. Med den ene hånda plukker du opp en iskald øl (eller noe annet du liker å drikke, for det er ikke noe drikkepress i dette mentale bildet) fra kjøleboksen. Du åpner den og tar den fantastiske første slurken. Du får vann i munnen i det lukten av favorittmaten din smyger seg inn i nesen. Snart er middagen klar. Du sukker for deg selv. 

Båttur i medvind.jpg

Båttur i motvind

Båten din ligger og dupper ved svaberget. Du prøver å finne en behagelig posisjon å sitte i på det harde underlaget, men det er alltid noe som stikker deg i ryggen. Korsryggen er sliten. Rumpa blir stadig vondere. Med den ene hånda plukker du opp det som viser seg å være en glovarm øl (eller noe annet som skulle ha vært kaldt, for det er fremdeles ikke noe drikkepress). I det du åpner den, spruter halve innholdet utover både deg og omgivelsen. Mens du leter etter noe å tørke med innser du at middagen lukter mer svidd enn mat. På inspeksjon er favorittretten din kullsvart utenpå, men fremdeles rå inni. Du sukker for deg selv.

Båttur i motvind.jpg

En kjapp sjekkliste for å ikke legge fra med feil fot:

•    Det er viktig å ha med seg god mat, men pass også på at du har med deg det du trenger for å holde eller få maten til ønsket temperatur.
•    Det er ikke bare hva du har i glasset som teller. Gode og stødige glass er kjekke å ha, så ikke boblene forsvinner ved første vindkast.
•    Sørg for ha nok stoler, puter og tepper så hele besetningen kan sitte komfortabelt hele turen.

Vi håper du får en god båttur!

fill