Fra fillefrans til fjordens fjongeste

Det sies at man ikke skal skue hunden på hårene. Men når det ytre ikke bare ser pjusket og misfarget ut, og ikke lenger evner å beskytte kroppen som befinner seg på innsiden, da er det vel lov å gjøre seg opp noen tanker? Eller aller helst ta noen grep.

Nå snakker vi selvfølgelig ikke om å bytte ut skipsbikkja eller andre typer firbente (ref: skue hunden på hårene), men om båtklær. Da spesielt om den typen som, når sant skal sies, har utspilt sin rolle. Ja, vi vet at det er mange gode minner i en solbleket allværsjakke som har vært nedarvet gjennom generasjoner (også kjent som ligget i båtbua eller nederst i et av båtens skott). Litt foreviget fiskeslo på ermet fra fisketuren i 93’. Hullet etter sluken som nappet i nakkekragen og -kjøttet den sensommerkvelden i 04’. Duften av diesel fra flere av bestefars uheldige påfyllinger gjennom årene. Den umulige glidelåsen. Ja, du vet.    

Nå skal vi ikke foreslå at du kaster de gamle klærne, bare for å kaste dem. Vi er forkjempere av å bruke ting så lenge de er brukelige. Men når jakka har gått fra vannavstøtende til venne-frastøtende og buksa heller absorberer vannet som en Torki-rull enn å holde det unna – ja, da er tiden inne. Og den gamle lua? Nei, fysj, sånt snakker man helst ikke om på internett, men ble ikke den bruk som tørkefille en gang i fjor?  

Av med det gamle. På med det nye.

Båten får sikkert sin andel av fine saker og ting, men hva med deg selv? Fortjener ikke du også noe nytt? Noe som gjør båtlivet enda litt bedre, og som faktisk kan øke sikkerheten også? Noe du gleder deg til å ta på, og som de rundt deg ikke gremmes og vemmes av?

Ny bekledning har nemlig alt fra bedre vannsøyle, varmer bedre, er mer teknologisk, komfortabelt og lystbetont å bruke. Altså kan det kan være mange grunner til å kjøpe nytt og bedre.

fill

Mesternes Musto

Selv har vi lagt vår elsk på Musto. Det er vi ikke alene om. I flere tiår har deres klær vært en favoritt blant båtfolk og folk i båt. Grunnen er enkel – i mer enn 50 år har det britiske selskapet produsert seil- og båtklær som både er holdbare, komfortable og ser bra ut. Klærne passer perfekt både til hverdags i båt, men også under mer strabasiøse seilaser.

Skaperen av merket, Keith Musto, er en britisk olympisk seiler og ingeniør. Det betyr at her stilles det strenge krav til kvalitet, og det fires aldri på kravene. Resultatet? Stilfulle båtklær av ypperste klasse. Noen utvalgte favoritter har du sett over. Hele årets kolleksjon kan du se her.