5 tips til skinnende blank båt

Polering er en viktig del av en godt vedlikeholdt båt. Også er jo en nypolert båt ekstra flott å se på. Her er 5 tips til hvordan du får en skinnende blank båt.

1. Vask skroget grundig før du starter

Om grunnarbeidet ikke er godt nok, kan du polere til du får melkesyre i både armer og ben uten å få det resultatet du ønsker deg. Sørg derfor for at skroget er skinnende rent før du starter. Trenger du noen tips til hvordan du vasker båten din utvendig, finner du det her. 

2. En poleringsmaskin letter arbeidet

 

5 tips til skinnende blank baat - 3.jpg

Det er ingen som nekter deg å polere båten din for hånd, men det er som oftest lettere å få et godt resultat med en poleringsmaskin. Denne fra Meguair's kan vi sterkt anbefale. Om du skulle trenge flere argumenter, vil det også spare både tid og krefter. Spesielt om du har en båt med litt størrelse på. Har du aldri brukt poleringsmaskin, anbefaler vi en oscillerende. Da slipper du såkalte hologram eller poleringsroser, som er kjørespor i lakken.

fill

3. Bruk rubbing om båten din har blitt matt

Har skroget blitt matt? Det kalles oksidering og er vanlig på båter som har sett noen somre. Oksidering er gammel gelcoat som er brutt ned av UV-stråling. En kjemisk rensende rubbing, eller andre produkter som er laget for dette formålet, fjerner enkelt oksideringen og gir båten sin ungdommelige glød tilbake. Er skroget i god behold holder det som oftest med en god polish for å friske opp glansen.

4. Avslutt med en forsegler

Sealer, hardvoks, flytende voks eller coating – det finnes en rekke ulike produkter for å forsegle overflaten når du er ferdig med poleringen. Akkurat hvilket produkt du velger er ikke så viktig som at du faktisk gjør dette steget. UV-strålene er nådeløse på vannet, hvor de også reflekteres av overflaten, og alternativet er at båten din blir matt omtrent før du rekker å løsne fortøyningene.

fill

5. Følg opp med litt lett vedlikehold

Når poleringsjobben er ferdig, er det bare å legge beina høyt og cruise gjennom båtsesonge. Eller? Vi anbefaler at du tar deg tid til litt lett vedlikehold gjennom sesongen. Spyl gjerne av fendrene om de havner i sjøen, da saltet kan slipe i gelcoaten. Spyl også av hekken for motorsprøyt og eksos når du har vært på langtur. Bare pass på at du ikke bruker kjemikalier som vasker vekk det gode arbeidet du har gjort.
 

5 tips til skinnende blank baat - 4.jpg
 

Sammen gjør vi båtlivet bedre!

Vi håper du får en skinnende blank båtsesong! Trenger du flere god tips og triks, klikk her og lær mer om båthold, båtvett og livet i båt. Husk forresten å melde deg på vårt supernyttige nyhetsbrev, det kan du gjøre her!