Få sving på svingen med hydraulisk styring

Hydraulisk styring gjør at du får mer enn bare sving på svingen. Den gir mer stabil kurs, gjør båten lettere på rattet, samt bidrar til sikrere og mer presis styring. Er du vant til mekanisk styring, vil du også sette stor pris på at hydraulisk styring er mindre utsatt for korrosjon!

Hva består en hydraulisk styring av?

Hydraulisk styring til båt består i hovedsak tre deler: Hydraulisk rattpumpe, styresylinder og slanger. I tillegg må hydraulikkolje til for at alt skal gå som smurt. Dette er det helt grunnleggende, men dersom du har to styreposisjoner eller en hydraulisk autopilotpumpe, må du også ha en tilbakeslagsventil. Ventilen sikrer at rattet står i posisjonen du sist slapp det, slik at det ikke skifter retning. 

Hydraulisk styring gir ikke bare stabil kurs og sikrere styring. I motsetning til mekanisk styring, består hydraulisk styring av mindre metalldeler. Derfor er en hydraulisk styring mindre utsatt for slitasje, og gir med det lengre levetid og mindre behov for vedlikehold. 

Komplette pakker fra SeaFirst

Å velge rett styring er viktig. Og siden vi i Ahoy er her for å gjøre båtlivet enklere, har vi satt sammen noen komplette pakker til dere. Her kan vi varmt anbefale merket SeaFirst. Som eneste leverandør i Norge har vi fått disse produktene i nettbutikken vår, og du kan tro vi er begeistret! Her snakker vi god kvalitet fra minste til største del, samtidig som prisene også er svært konkurransedyktige. 

De komplette pakkene har allerede vekket stor interesse. Det ville overraske oss stort om ikke du også finner noe du liker blant SeaFirst Hydraulics systemer og utvalg. Hva slags SeaFirst-pakke du trenger, avhenger av kreftene i motoren.

Se pakkene fra SeaFirst her:

Hvordan montere hydraulisk styring på båten?

Å montere hydraulisk styring fra Seafirst er ikke veldig krevende, og noe de fleste som er båtkyndige kan få til. Har du lyst til å se hvordan det gjøres, og bli bedre kjent med de tekniske spesifikasjonene? Du finner mer informasjon om monteringsanvisningen under hvert enkelt produkt.


Lurer du på noe angående hydraulisk styring, eller våre produkter? Ta kontakt med oss!

Ahoy svingen Desktop – 3-min.jpg

 

Ofte stilte spørsmål om hydraulisk styring: 

  1. Hvordan fungerer hydraulisk styring?
    Hydraulisk styring fungerer ved å bruke væske (hydraulikkolje) til å overføre kraft fra rattet til styresystemet. Når du vrir på rattet, skaper du trykk i hydraulikksystemet, som igjen beveger propellen eller roret. Dette gir en jevn og responsiv styring av kjøretøyet. 
  2. Hva er fordelene med hydraulisk styring?
    Hydraulisk styring tilbyr flere fordeler, inkludert bedre respons og kontroll sammenlignet med mekaniske styringssystemer. Det reduserer også krefter som kreves for å styre kjøretøyet, noe som gjør det enklere for sjåføren, spesielt ved lavere hastigheter eller under tung belastning. Videre kan hydraulisk styring bidra til å redusere slitasje på dekk og komponenter i styringssystemet, samt gi bedre håndtering og stabilitet på ulike underlag. Systemet er selvsmørende, og krever minimalt med vedlikehold.