Solcellepanel og strøm i båt

Solcellepaneler i båt, landstrøm og strøm om bord er viktig for både båtfolk og folk i båt. Les mer og bli opplyst her.

Duppedingsene strømmer på

Behovet for strøm i båt har endret seg drastisk. Ikke bare fordi vi har med oss flere duppedingser til sjøs, men også fordi nyere båter krever mer strøm. Hvilke løsninger og muligheter finnes det? Hva kan du gjøre for å spare strøm om bord? Og er solceller i båten veien å gå?

Les og bli opplyst her!

Du kan klare deg uten landstrøm

Selv om landstrøm er viktig, er det ikke alltid du har tilgang til det. Kanskje har du fulgt havstrømmen og havnet i en naturlig uthavn. Kanskje er stikket fullt (selv om det finnes løsninger på sånt, bare se på denne smarte kabelsplitteren. Kanskje har du bare behov for å fri deg fra ladekabelens tak for en stakket stund. Løsningen? Et solcellepanel for båt er en stabil og god investering som kan hjelpe deg med å lade batteriene til sjøs.

MicrosoftTeams-image.png

Apropos landstrøm, er båten din klargjort for det?

Selv om stikket står der så stolt på brygga, er det ikke sikkert det kan gi deg energien du trenger. Båten din må nemlig ha mulighet til å benytte seg av landstrøm, noe som enkelt kan fikses med en Ratio Plug & Play landstrømpakke. Og ja – denne kan du montere selv!

Oppbevar landstrømkabelen trygt

Ting som ligger slengt omkring i en båt er ikke bare utrivelig, det kan være direkte farlig. Putt kabelen i en bag for landstrøm så får du det både ryddig og trygt! Med en kabeltrommel får du også noen ekstra meter når det trengs.

MicrosoftTeams-image.png

Ikke stikk selv om stikket er fullt

Se for deg dette! Det er ikke bare folksomt i havna, men stikket er fullt. Strømmen er tom. Stressnivået er på bristepunktet. Vel, du trenger ikke å få panikk og lete etter en annen havn – en kjekk kabelsplitter kan redde dagen.  

Litt lenger ned finner du en sjekkliste for deg som vil spare strøm i båten. Den er verdt å kaste et blikk på før du kaster loss. Vi ses til sjøs. Ahoy!
 

Slik sparer du strøm i båten

  • Slå av alt som ikke er nødvendig å ha på.
  • Slå av hovedbryteren hver gang du går i land.
  • Lad mobiltelefoner, kamera, data og duppedingser kun når du er på landstrøm eller går for motor.
  • Slå av alle lys som ikke er nødvendige å ha på.
  • Reduser bruk av vann, el-toalett og varme.
  • Benytt LED-pærer.
fill