10 ting du kan oppgradere på båten din mens den er på land.

Båten er tatt opp, vinterlagret og på land. Likevel er det mye du kan gjøre for å oppgradere og holde den ved like. Her er 10 tips fra Ahoy.

Oppgradering og vedlikehold av båt – gjør dette mens båten er på land.

Vil du ha en enda bedre opplevelse til sjøs når båtsesongen starter? Da er det lurt å gjøre oppgraderinger, vedlikehold og bytte av viktige deler nå. På den måten ligger du i forkant, kan forebygge uhell og få det enda bedre når båten er på vannet. Det gir deg også et velfortjent gjensyn med farkosten i ditt liv allerede nå. Her er 10 ting du kan gjøre mens båten er på land.

 

1. Bytt til skroggjennomføringer i kompositt

Å bytte skroggjennomføringene mens båten er på vann er vrient. Desto enklere er det når båten er på land. Skal du bytte skroggjennomføringene bør du bytte til gjennomføringer av kompositt. Disse er mer holdbare, korroderer aldri og utsettes ikke for tæring. Sterkt sollys tåler de også. Ja, de koster kanskje noen kroner mer, men så varer de også lenger.

Sjekk ut våre skroggjennomføringer fra Trudesign her.

 

2. Sett inn en ny og bedre varmtvannstank

Ikke la det være med tanken, sett inn en ny og bedre. Den følelse en ny varmtvannstank kan gi, bør du unne deg nå. Det vil både du, mannskapet (og kanskje de i nabobåtene...) sette pris på. Du har kanskje fått det med deg før, men vi anbefaler varmtvannsberedere fra Isotemp, Quick og Sigmar.

 

Landstrøm-min.jpg

 

3. Gjør båten klar for landstrøm

Så du dem da du sist lå i havn? De humørløse og utladete? De strømløse. Var du kanskje selv en av dem? Å unngå at strømmen svikter, eller å sørge for at du faktisk har mulighet for landstrøm, er helt genialt å gjøre nå. Ta til fornuften og installer denne sterkt anbefalte Ratio Plug & Play Landstrømpakken. Både du, dine medseilere og deres mobiltelefoner kommer til å takke oss. (Og ja, vi vet jo selvfølgelig at det er mer enn bare telefonen som trenger strøm, men du vet...)

fill

4. Ta drittjobben nå

Det er fristende å si «drit og dra,» men det skal vi selvfølgelig ikke gjøre. Å drite og dra er faktisk det motsatte av det du bør gjøre. Sjekk heller om toalettet er skikkelig oppkoblet, at kuleventiler og rør er intakt. Enda bedre – hva med å oppgradere fra en manuell do til en elektrisk? Det finnes mange muligheter der ute, og med dette stillegående elektriske toalettet fra Jabsco kan du være sikker på å ikke drite deg ut. Vil du forresten lese mer om å gjøre sitt fornødne i båten?
Sjekk ut artikkelen «Do i båten. Ikke la sommeren gå i dass

 

5. Bytt baugpropell

Det er ingen skam å snu, spesielt ikke når du gjør det på så imponerende vis som en baugpropell bidrar til. Til stor hjelp når strømmen eller vinden jobber mot deg, eller du bare trenger litt styrehjelp til hverdags. Som du kan se her, har vi baugpropeller, thrustere og utstyr til både små, mellomstore, store og kjempestore båter.

 

6. Erstatt kjøleskap og fryser med noe nytt

Har kjøleskapet og fryseren sett sine bedre dager? Er du usikker på om de holder en sesong til? Mange båtfolk er lenge på tur. Det betyr at de også oppbevarer mat om bord. Selv om kjøleskap og fryser er essensielle i båten, er det fort gjort å glemme det når båten er på land eller båtpussen står for tur. Vel, når du er langt til sjøs igjen, eller står i byssa med posen full av godsaker og et kjøleskap som ikke fungerer – da er det allerede for sent.

Hold hodet kaldt og sjekk ut kjølebokser, frysere og kjøleskap til båten din her.

fill

7. Sørg for at båten går som en drøm – med trimplan!

Et av de mest effektive grepene du kan gjøre for å øke komforten og båtens kjøreegenskaper er å installere et trimplan eller gjøre oppgraderinger på det. Verdens beste trimplan kommer fra Lectrolab, dem kan du bli kjent med her. De har selvfølgelig mye utstyr også. Lurer du på hvilket trimplan som får oss i flytsonen? Det er dette Trimplan-settet i syrefast stål.

 

8. Gå over stoler og bord

Når båtsesongen er i gang er det helt sikkert mye du heller vil gjøre enn å ligge med nesa under en stol. I tillegg er det også sånn at båtinnredning er tungvint å montere i skvulpende båt. Et brennhett brennhett vintertips er å bytte stoler, bor og søyler nå. Ut med det gamle, inn med det nye – og hurra for enda bedre dager til sjøs. Klar for å innta tronen, eller vil du endelig sikre deg stolen over alle stoler? Det kan du stole på at du finner hos oss. Se vårt utvalg av båtstoler, søyler og bord.

 

navigasjon.jpg

 

9. Oppgrader navigasjonssystemenet

Farter du taktfast fra havn til havn? Er du fiske-eksperten på jakt etter århundrets rugg? Bruker du helst båten på finværsdager, eller trives du til sjøs i all slags vær? Uansett bruk og behov, så er et navigasjonssystem til stor hjelp. Finner du det perfekte systemet og installerer det nå, er du klar for nye eventyr når sesongen starter. I tillegg gir det deg plenty av tid til å lese bruksanvisningen og lære deg alle funksjonene. Er du klar for det beste av det beste? Da er det ingen vei utenom Lowrance HDS Pro ekkolodd og kartplotter m/svinger.

 

10. Skaff deg en ny ankervinsj

Lite byr på mer hodebry enn en ankervinsj som svikter, slarker og ikke yter maks. Å bytte selve ankervinsjen er en jobb som blir lettere på land. Vi har flere gode ankervinsjer på lager, og enten du vil montere den selv, eller ønsker faglært hjelp fra de du har båten i opplag hos, så kan vi trygt anbefale Prince DP3 fra Quick. Vanntett motor, base i syrefast stål og girboks i anodisert aluminium. Se våre ankervinsjer her.

fill