Slik velger du riktig avfukter til båten

At fukt er en del av båtlivet sier seg selv. Hva slags avfukter du trenger er ikke alltid like åpenbart. Her er noen nyttige tips fra oss i Ahoy – og selvfølgelig et par gode anbefalinger.

Størrelsen teller
Det viktige med en avfukter er ikke hvor mange fot (eller kvadratmeter) som skal tørkes, men hvor mye fukt det er behov for å ta unna. Derfor oppgis størrelsen i liter pr. døgn (som oftest 10-12 liter eller 20-25 liter pr. døgn). Er du usikker på hva du trenger? Velg en større. Er du var for lyd? Velg en mindre. 

Besteavdetbeste - avfukter-min.jpg

Selv kan vi uansett anbefale testvinneren Meaco DD8L. Dette er en av de mest stillegående og effektive avfukterne og du kan kjøpe den her.

Tørkerotor i kalde temperaturer  
Skal du bruke avfukteren et sted der det er kaldt? Som det jo ofte er i en båt i opplag, på vann utenfor sesong (og ja, selv sommeren kan være kjølig), men også i kjeller og garasje, da anbefaler vi en avfukter med tørkerotor. I normal innetemperatur kan du bruke en enklere type avfukter.

fill

HEPA-filter både tørker og renser
Selvsagt er det viktig å tørke, men for enda bedre inneklima tar mange i bruk en avfukter med HEPA-filter. Dette gjør at avfukteren ikke bare tørker luften, men også renser den.

En god avfukter er en god investering
Det er lite i livet som er gratis, det er heller ikke en avfukter. Men utbyttet av en god avfukter er stor. Fukt på inventaret kan for eksempel forårsake mye skade, noe som igjen vil koste deg både tid og penger å sette i stand igjen.

Ahoy, trenger du mer?

Det finnes et hav av muligheter og gode avfuktere. Se hele vårt utvalg av luftavfuktere og fuktslukere. Vil du bli en klokere kaptein? Ta en titt på våre nyttige tips og råd her

Vi hjelper deg gjerne
Har du spørsmål om avfuktere, eller noe annet som har med båt å gjøre? Ikke nøl med å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne.

Avfuktere-min.png